Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
BİLAL ŞAHİN MAH ŞEHİT HAKAN ŞAHİN CAD. ANADOLU IMAM HATIP LISESI C BLOK NO 12 MERKEZ / YOZGAT
Vizyon
VİZYONUMUZ Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizi en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
Misyon
MİSYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin Amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine, insan haklarına saygılı, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, Dinini doğru öğrenen ve temsil yeteneğine sahip, inançlı, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.
Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Doğalgaz Kalorifer
Arapça, İngilizce
140 kapasiteli Erkek Pansiyonu