YOZGAT / MERKEZ - Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Hafızlık proje ortaokulumuzun ilk mezunları pazar günü LGS'ye girecekler. Sınav öncesi öğrencilerin sınav kaygılarını azaltıp, motivasyonlarını artırmak amacıyla çamlığa gezi düzenlendi. Yapılan kahvaltı sonrası Belediye Başkanımız Celal Köse ile sohbet eden öğrenciler, göl çevresinde yürüyüş yapıp taş sektirerek eğlenceli bir gün geçirdiler. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz

DEPREM VE SEL FELAKETLERİNDE ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİMİZE HATİM DUASI YAPILDI

Ramazan'ı Şerif'in ilk gününden beri YouTube kanalımızdan canlı yayında mukabele okuyan hafızlarımız bugün okulumuz konferans salonunda 30. cüzü okudular ve sonrasında hatim duasını yaptık.

OKULUMUZ MESLEKİ YARIŞMALARIN EN BAŞARILI OKULU OLDU

Din öğretimi genel müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yapılan imam hatip liseleri ve ortaokulları arası mesleki yarışmalar il finali bu sene okulumuzun ev sahipliğinde yapıldı. Kaybedeni olmayan yarışmalar olarak nitelendirdiğimiz bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ve onlara emek veren öğretmenlerine ve anne babalarına tebriklerimizi sunuyoruz.

Lisede 4 branşta yapılan yarışmalarda

3 Birincilik

1 İkincilik

Kas

Okulumuz 8/A Sınıfı Fidan Dikme Etkinliğine Katıldı.

Ock

Okul psikolojik danışma ve rehberlik servisi tarafından, ana sınıfı öğrencilerine mahremiyet eğitimi verildi. Video ve görsellerle zenginleştirilerek öğrenmede kalıcılığın artırılması amaçlandı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından, alan seçecek Anadolu ve Proje grubu öğrencilerine alan/dal seçimi bilgilendirmesi yapıldı. Yapılan sunum, görsellerle zenginleştirilerek öğrencilere lisedeki alan seçiminin önemi anlatıldı.

Ara

Tecrübe Akademisi etkinliğimize yüz yüze olarak kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yılki ilk konuğumuz Op.Dr.Necip Fazıl Aras idi. Kariyer basamakları, gelecek planlaması, mesleğin artı eksi yönleri gibi konularda öğrencilerimize ufuk açıcı bilgiler veren misafirimize teşekkür ederiz.

Kas

Okul açılmadan Eylül ayı başında sınıflar dezenfekte edildi.Ekim ayı içerisinde karantına odası oluşturuldu,her koridora yetecek kadar dezenfekten yerleştirilmiştir.Okul idaresi,öğretmenler ve rehberlik servisi öğrencilerimize pandemi konusunda bilinçlendirme faaliyetine devam etmektedir. Kasım ayında isteyen öğrencilerimize okulda aşı yapıldı.

Ock

Tecrübe Akademisi'nin 6. haftadaki konuğu okulumuzun 2015 mezunlarından Hasan GÖKDEMİR idi.

Ufuk Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümüne tam burslu olarak yerleşen Hasan Gökdemir, sınav sürecinde nasıl çalıştığını, zorlandığı derslerin üstesinden nasıl geldiğini belirterek öğrencilerimize bol soru çözmeleri önerisinde bulundu. Yaşamımızda hata yapmanın da değerli olduğunu, bizlere deneyim kazandırdığını vurgulayarak öğrencilerimizi yüreklendirdi. Ayrıca program sonunda sorulan 3 soruya en hızlı doğru cevabı vererek hediye kazanan öğrencilerimizi de tebrik ederiz. Programda katkıda bulunan herkese teşekkürler.

SAĞLICAKLA KALIN, EVİNİZDE KALIN.

LÜTFEN ZORUNLU OLMADIKÇA TEDBİR ALMADAN EVDEN ÇIKMAYIN.

GAYRET DEVLETTEN, TEDBİR BİZDEN, TAKDİR ALLAH'TAN.

Eyl

KALİTE TAKİP SİSTEMİ (KTS) İL BİRİNCİSİ OLDUK. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Erdem, uzaklarda, ta uzaklardadır; ona götüren yol uzundur, diktir, çetindir;kan ter içinde kalmadan çıkılmaz o yokuş

BAŞARI= PLANLAMAK- UYGULAMAK-NETİCELENDİRMEK-İZLEMEK- DEĞERLENDİRMEK

May

Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor. Resulullah (sav) buyurdular ki:

"Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden kurtuluştur."